top of page

INGATLANVÁSÁRLÁS

A Garda-tónál kirándulók, nyaralók közül sokak feltették nekem a kérdést, mennyibe kerül itt egy kisebb ház, van-e értelmes felújítani egy épületet. A közeli Verona is vonzó célpont, népes magyar közösség költözött már erre a vidékre. Ha valaki nyaralónak vagy később kiadás céljára keresgél annak is szívesen segítek, de vannak akik a kiköltözéshez keresik új otthonukat, ahová szívesen letelepednének. Mindkét esetben vannak általános szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni a környék és az ingatlan kiválasztásakor. 

A Garda-tónál helyi mediterrán mikroklímánk miatt itt mi egy kis "meleg szigeten" élünk, ahol fagy nincs, kevesebbet kell fűteni és a napelemekkel teljesen le lehet csökkenteni az energia számlákat. Havat a 2000 méteres hegycsúcsokon látni csak. 

Itt állami támogatással rengeteg épület szigetelése és napelemmel, hőszivattyúval való ellátása van most folyamatban, de természetesen az új építésű ingatlanokat is már ezekkel látják el. 

Rövidesen készen lesz az "ingatlan kisokos" a legfontos információkkal, lényeges különbségekkel a két ország között. 

Tolmácsként kísérlek végig a folyamaton, és összekötlek ingatlanközvetítőkkel, a tulajdonossal egészen a kulcsok átvételéig. Olaszországban közjegyző szükséges az ingatlan adás-vételhez, nem ügyvéd. Természetesen jogi kérdésekben is tudlak irányítani.

1 €-os házakkal nem foglalkozom, nálunk a vonzó környezet, az infrastruktúra, a rendezettség, a szolgáltatások kiváló színvonala miatt rendkívül nagy a kereslet, errefelé nem ajándékoznak telket vagy házat, hogy ideköltözz. :-)

ingatlan minitalia .jpg

Mivel az idő nekem is pénz, ezért csak online konzultáció keretében tudok segíteni (Zoom, Skype, WhatsApp, Messenger). Erre előre összeállított kérdésekkel, kiszemelt ingatlanokkal jelentkezzetek, (segítek a környék előnyeit és buktatóit kiemelni)

A konzultáció ára 20€/45 perc, amely alatt végignézzük az igényeiteket, összevetve az itteni lehetőségekkel, a tennivalókat, erről a konzultáció után összefoglalót küldök linkekkel. 

Időpont foglalás: minitalia.hu@gmail.com

bottom of page